Byggföretag i Överlida - UPC Bygg & Fastighet 

UPC Bygg & Fastighet grundades 1988 av mig Ulf Carlsson. Jag finns i Överlida i Svenljunga kommun och arbetar runt om i Småland, Halland och Västergötland.

Innan jag startade mitt eget företag var jag anställd på Mjöbäcksvillan i 18 år. Jag har fortfarande ett nära samarbete med Mjöbäcksvillan samt även med Västkuststugan, Borohus och Solidhus, som också ingår i Mjöbäcksgruppen.

 

Andra företag jag utfört mycket arbeten åt är Länsförsäkringar, Folksam och Ätradalens Försäkringsbolag, som anlitar mig för diverse försäkringsskador.

Under mina år på Mjöbäcksvillan och även senare som egenföretagare har jag varit runt i flera olika länder och byggt hus, bland annat var jag under en tvåårsperiod i Tyskland. Perioderna utomlands har gett mig många nyttiga erfarenheter och också lett till att jag idag behärskar både engelska och tyska, vilket jag ofta har stor nytta av.

Privat är jag speleman och åker gärna runt och spelar dansmusik, både själv och tillsammans med andra som till exempel bandet Remix.

 

Samarbetspartners

I Överlida och Mjöbäck med omnejd finns en lång husbyggar- och hantverkstradition. Det innebär att jag genom åren kunnat bygga upp ett stort nätverk av duktiga hantverkare som jag har ett nära samarbete med. Några av mina främsta samarbetspartners är:

  • Gunnemars Måleri
  • Grundteknik i Mjöbäck
  • Holsljunga Rör AB

Leverantörer

Min främsta leverantör av byggmaterial är Västkuststugan. Taktegel köper jag av Mjöbäckspannan, som även säljer Rauenbergerglaserat tegel.